Attack-köttbullar
Jag köte hem ett storpack nörfärs på 2200 g och gjorde sedan ett helt gäng köttbullar.
2200 g köttfärs (jag delade upp det på två omgångar a 600 g)
2 ägg
2 dl lättmjölk
8 msk havrekli
Salt
Svartpeppar
chillikrydda
Blanda ihop mjölk och havrekli först, låt stå till det svällt. Blanda sedan ägg, nötfärs, kyrddor och havreklismeten och börja rulla. I ugnen på 200 grader och ta ut dom när dom börjar få färg. Ungefär 15-20 min.
Nu är dessa kalla och dagen efter men jag har en sånhär bunke stående i kylen och sen är det bara att värma om man bli lite sugen. Ät inte för många dock, tänk på havreklimängden!
2200 g köttfärs (jag delade upp det på två omgångar a 600 g)
2 ägg
2 dl lättmjölk
8 msk havrekli
Salt
Svartpeppar
chillikrydda
Blanda ihop mjölk och havrekli först, låt stå till det svällt. Blanda sedan ägg, nötfärs, kyrddor och havreklismeten och börja rulla. I ugnen på 200 grader och ta ut dom när dom börjar få färg. Ungefär 15-20 min.
Nu är dessa kalla och dagen efter men jag har en sånhär bunke stående i kylen och sen är det bara att värma om man bli lite sugen. Ät inte för många dock, tänk på havreklimängden!
Kommentarer
Mona
Jag brukar blanda en liten förpackning minikeso, 1 ägg, lök och kryddor till 500g köttfärs när jag gör köttbullar. Då behöver man inte tänka på havreklimängden. De blir goda och familjen äter dem också.
emmalina
hej! Det ska jag testa nästa gång =) Tack för tipset!
Trackback