Attack-köttbullar

Jag köte hem ett storpack nörfärs på 2200 g och gjorde sedan ett helt gäng köttbullar.

2200 g köttfärs (jag delade upp det på två omgångar a 600 g)
2 ägg
2 dl lättmjölk
8 msk havrekli
Salt
Svartpeppar
chillikrydda

Blanda ihop mjölk och havrekli först, låt stå till det svällt. Blanda sedan ägg, nötfärs, kyrddor och havreklismeten och börja rulla. I ugnen på 200 grader och ta ut dom när dom börjar få färg. Ungefär 15-20 min.



Nu är dessa kalla och dagen efter men jag har en sånhär bunke stående i kylen och sen är det bara att värma om man bli lite sugen. Ät inte för många dock, tänk på havreklimängden!



Kommentarer
Mona

Jag brukar blanda en liten förpackning minikeso, 1 ägg, lök och kryddor till 500g köttfärs när jag gör köttbullar. Då behöver man inte tänka på havreklimängden. De blir goda och familjen äter dem också.

2011-08-18 @ 16:56:36
URL: http://amonazondukan.blogspot.com
emmalina

hej! Det ska jag testa nästa gång =) Tack för tipset!

2011-08-18 @ 19:52:17


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

emmalinakan

Har varit dukanare sedan augusti 2011 dock med ett litet uppehåll (en graviditet och lite slappa månader innan och efter). Min startvikt i augusti 2011 var 70 kg. Min startvikt i januari 2013 va 66.9 kg (sen fick jag reda på att jag va gravid). Dagen för barnafödande vägde jag in på härliga 86kg och 2 timmar efter barnafödande vägde jag in på 80,6kg. 13 veckor efter barnafödande vägde jag 69 kg och har sedan legat där runt omkring. Nu blir det nya tag och kroppen ska trimmas inför sommaren, nu kör vi!

RSS 2.0